Spil og Leg

HVORDAN DU KAN BRUGE SPIL OG LEG SOM TEAMBUILDING I DIN VIRKSOMHED

Spil er ikke kun for familier og venner, der skal finde på en sjov aktivitet at lave sammen. På samme måde er leg ikke kun for børn, der udvikler sig gennem legen. Mange andre kan bidrage fra leg, spil og sjove udfordringer. Eksempelvis ansatte i en virksomhed.

I mange virksomheder bruges der mange ressourcer på at samarbejdet medarbejderne imellem fungerer bedst muligt. Det kan gøres på mange måder. En af de mest populære måder at forbedre samarbejdet mellem dit personale er at arrangere en form for teambuilding, hvor spil og leg er i centrum.

Leg og spil som del af teambuilding

I en virksomhed er det vigtigt at du forsøger at være en aktiv del af fællesskabet. Det kan man være på mange forskellige måde. Typisk handler det om at hver eneste medarbejder skal føle et fælles ansvar for virksomhedens resultater samt at der er et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Igennem spil og leg kan man opnå denne fællesskabsfølelse. De fleste traditionelle spil handler om, hvordan man vinder over sine medspillere. Det er dermed ”hver mand for sig selv” og ”survival of the fittest”. Men i flere nyere spil handler det faktisk om teamwork ved at man skal arbejde sammen for at vinde spillet. Sådan nogle spil kan din virksomhed drage nytte af ved at vælge de spil, hvor man skal spille sammen på hold. Men man kan også vælge spil, hvor alle spillere spiller imod spillet selv. Denne type teamwork er med til at fremme samarbejdet på en virksomhed.

Ryste sammen lege for voksne

I en virksomhed arbejder man bedre sammen, hvis man kender hinanden. Hvis du står med en medarbejderstab, som skal lære hinanden at kende kan du lege nogle ryste sammen lege for voksne. Det gør at man kommer tættere på hinanden og nemmere kan snakke sammen, såvel i frokostpausen som i arbejdstiden.

Der findes mange spil, som kan bruges til teambuilding. Eksempelvis kan man bruge spil, som gør at man lærer de andre bedre at kende. Sørg blot for at spillet passer til de medarbejdere, der skal rystes sammen og den stemning du ønsker. Det kan være spændende at lære hinanden at kende, men der kan også være grænser for, hvor personligt det bør blive.

Derfor vil et spil som eksempelvis Ego eller være ideelt. På den måde lærer man sine kolleger at kende uden at det behøver at blive for alvorligt. Det er vigtigt at det spil du vælger passer til de ansatte, som skal spille det. Et spil der fokuserer mere på teamwork og dermed kan hjælpe teambuilding på vej, er Partners, som handler om at arbejde sammen 2 og 2 for at vinde spillet. Et spil som Pandemic er et af de nyere spil, hvor alle spiller sammen og skal fokusere på teamwork for sammen at vinde over spillet. Begge spil er gode som spil til teambuilding.

Andre ryste-sammen lege for voksne eller sjove selskabslege kan man finde på internettet.

Fordele for dit firma ved sjove teambuilding øvelser

Teamwork fungerer bedst hvis man bruger alle personers styrker på den bedste måde. Derfor er det en helt naturlig del af en teambuilding øvelse at de ansatte tager en rolle. Nogle uddelegerer opgaver mens andre er bedre til at tage imod opgaver og udføre opgaver. Sådan foregår det også nogle gange, når ansatte skal spille et spil sammen. Om ikke andet, så bare det at forstå reglerne og få strategien på plads kræver at de ansatte tager forskellige roller.

Som underholdning til firmajulefrokost kan teambuilding øvelser eller leg og spil også være en god idé at lave. På den måde har de ansatte en masse sjove minder at snakke om efterfølgende. Typisk er man også mere løsnet op til en julefrokost end til daglig og på den måde kan virksomheden drage nytte af at de ansatte er mere afslappede sammen.

Brug af teambuilding øvelser i din virksomhed

Lige fra underholdning til firmaets julefrokost til planlagte øvelser som del af din normale arbejdsuge kan medarbejdere i en virksomhed drage nytte af teambuilding øvelser.

Hvis du mangler idéer til teambuilding øvelser ud over hvad der findes af sjove spil og lege, så kan du inspiration her på fagmagasinet.dk. Her finder du konkrete eksempler på teambuilding øvelser, vejledninger samt tips til, hvem der kan hjælpe dig med teambuilding i din virksomhed, hvis du har behov for hjælp til dette.

Du kan også bruge førnævnte spil som del af din virksomheds teambuilding og se hvordan dine medarbejdere lærer at arbejde bedre sammen.

 

Årets spil 2016 – Kåret af Legetøjsbranchen

Årets bedste brætspil – kåret af danske familier!

I modsætning til Guldbrikkerne, hvor de bedste spil kåres af en jury, har legetøjsbranchen bedt 40 familier og en stribe børneinstitutioner om at prøveteste i alt 33 spil. Dernæst er det bedste spil, i tre forskellige kategorier, blevet fundet ud fra spillenes underholdningsværdi, originalitet og ud fra, hvorvidt spillene lever op til producents anprisninger.

Hos Nordisk Spil er vi begejstrede for ”Årets Spil” prisen, da der jo ikke findes bedre dommere, end dem der rent faktisk køber og spiller spillene hjemme i stuen.

De tre spil, som vi naturligvis fører hos Nordisk Spil, er altså et rigtig godt sted at starte, hvis du skal finde et nyt brætspil til efterårs- og vintermånederne. Nedenfor får du en kort gennemgang af årets vindere.

 

Årets børnespil 2016: Kanin Hop Hop

Kanin-Hop-Hop-boernespil2-5 spillere. Fra 3 år. Kanin Hop Hop er først og fremmest et rigtig hyggeligt spil for de mindste og deres forældre.

Det er en dejlig varm sommerdag, men pludselig begynder det at øse ned, og regnen drypper nu ind i kaninboet, så de små kaniner får våde fødder. Spillet handler derfor, som navnet angiver, om at få kaninerne til at hoppe i tørvejr via fem udgange.

Hos Nordisk Spil synes vi rigtig godt om spillets simple og underholdende opbygning, der minder lidt om Ludo. Man slår nemlig med en terning, og flytter kaninen til udgangen, hvis farve matcher terningens. – Er der allerede en lille kanin ved denne udgang, må man flytte den helt udenfor. Det gælder altså om, at hjælpe flest kaniner i sikkerhed, og det er vores erfaring, at spillet kan begejstre store som små.

 

Årets familiespil 2016: Ego Family

Braetspil-familiespil-ego-familie2-4 spillere. Fra 8 år. Udviklet af den fynske spilproducent Game Inventors.

Når man spiller den populære klassiker EGOs familieversion, får man mulighed for at stille de gode spørgsmål, som ellers ikke ville blive bragt op i familien. På den måde kan man blive klogere på både sig selv og hinanden, og med spillets tre forskellige typer spørgsmål, er der lagt op til masser af grin, overraskelser og familiehygge.

EGO Family spilles ved, at de andre deltagere skal gætte hvad man har svaret, hvilket de gør ved at tage en svarbrik og lægge den foran sig med svaret nedad. Når alle spillere har foretaget et valg, afslører man hvad man har svaret, og de spillere der har gættet rigtigt, modtager jetoner, ligesom man også selv modtager jetoner.

Hos Nordisk Spil vil vi fremhæve, at mange børn er vilde med spillet. De kan fx godt lide, at de lærer hinanden at kende, ved at finde ud af, hvad andre ville tage med på en øde ø, eller hvad hinandens yndlingsfarve er.

 

Årets voksenspil 2016: Spyfall

Spyfall-selskabsspil3-8 spillere. Fra 12 år.

Spillet der handler om at finde spionen! Spyfall er et enkelt og tidsløst humoristisk spil, hvor grin, bluff og grimasser skaber et usædvanligt fængslende koncept. Et spil, der både får spillerne til at lægge mærke til adfærd og mimik, men som også nødvendiggør deciderede krydsforhør!

Hos Nordisk Spil synes vi især, at det er sjovt at narre ens modstandere til at tro, at man ikke er spion, selvom man rent faktisk er det. – Eller at finde frem til, hvem der er spionen, da ikke alle har et lige overbevisende pokerfjæs J På den måde finder man også ud af hvem der har is i maven, og man kan øve sige i at stille de rigtige spørgsmål, for at finde frem til spionen. – Alt i alt et super sjovt selskabs- og voksenspil!

 

 

Guldbrikken – Årets spil 2016

Årets spil fra Guldbrikken er landet hos Nordiskspil

Efteråret har meldt sin ankomst, og det samme har regn og rusk. Heldigvis er begge dele med til at gøre det endnu hyggeligere at fordrive tiden med et underholdende brætspil – især med en fyldt slikskål i familiens skød, eller i gode venners lag.

September er derfor også måneden hvor årets bedste danske brætspil bliver fundet. Den såkaldte ”Guldbrik” gives til årets bedste brætspil i udvalgte kategorier. Derudover tildeler den uvildige jury, som består af syv spilkritikere og –udviklere, også en specialpris. I alt 47 brætspil blev prøvespilet i år og nedenfor har vi fremhævet de vindende spil, som du naturligvis finder – til en skarp pris og med garanteret hurtig levering – lige her på siden.

Årets Familiespil 2016: Flick ’em up

flick_em_up_plastic_2016_edition_danskInddragende, fængslende og legende fantasifyldt wild western-action på tværs af alder og køn,” var juryens vurdering af spillet.

Hos Nordisk Spil synes vi også, at det er virkelig sjovt at dyste i en opstillet western-scene, som kunne være taget ud fra en film. Spillet er for 2-10 spillere fra 8 år, og man dyster to hold mod hinanden, hvor det ene er banditter der plyndrer og slås, og det andet er sheriffen og hans følgesvende, der skal gøre deres bedste for at beskytte byen.

Det unikke ved spillet består også i, at man rykker brikkerne og udkæmper revolverdueller ved at ”knipse” brikkerne rundt på bordet. – Det er altså bare super underholdende! Derudover er det fedt, at man selv kan vælge, om man vil følge de scenarier der følger med, eller om man vil udvikle sine egne vilde western-dueller.

 

Årets Voksenspil 2016: Codenames

Codenames-kortspil”Et genialt tænkt, anderledes udfordrende og dybt socialt voksenspil, hvor spillerne får indblik i både egne og andres associations-evner,” skrev juryen efter at have spillet Codenames.

Vi vil her på Nordisk Spil tilføje, at spillet er for 2-8 spillere fra 14 år, og at det handler om at arbejde sammen. Derudover, at det særligt sjove består i, at man skal opfinde og afkode kreative kodeord. Det er især værd at fremhæve, at man er nødt til at sætte sig i den andens sted, for at kunne finde fælles fodslag blandt vidt forskellige ord på bordet. Man lærer altså hinanden bedre at kende, samtidig med at man har det sjovt, og det jo egentlig ret genialt!

 

Årets Selskabsspil 2016: Skæg & Skøre Briller

skaeg-og-skoere-briller-familiespil”Spillet gør stemningen omkring bordet til det vigtigste, og særligt at børn og voksne kan dyste i forskellige sværhedsgrader, samt fokus på selskabsleg, gør det til et socialt inddragende selskabsspil for hele familien,” var juryens begrundelse for at give Skæg & Skøre Briller en Guldbrik i år.

Vi er hos Nordisk Spil rigtigt begejstrede for spillet, der er egnet til 3-8 spillere fra 8 år, fordi det er så gennemført. Fra spillepladens felter, der ligner et par briller, til de sjove gåder og spørgsmål, og især ’gør det hvis du tør det’-kort, er konceptet virkelig velfungerende og godt fundet på. Alle kan være med, og det er jo lige præcis formålet med en hyggelig spilaften. – At alle får en god aften.

 

Juryens Specialpris 2016: Pandemic Legacy: Season 1

pandemic-legacy-red-strategispil”Denne nye “Legacy”-udgave er en del af et nyt fænomen inden for brætspil, hvor både reglerne, spillebrættet, kortene og komponenterne ændrer sig permanent fra spil til spil – hele tiden baseret på spillernes valg, succeser eller fejltagelser undervejs. Det skaber en ny måde at spille brætspil på, hvor spiloplevelsen bliver langt mere intens og bliver en ny interaktiv fortælleform, der former sig efter spillernes beslutninger med plottwists, overraskelser og nye side-historier, mens spillet skrider frem.” – Sådan skrev Guldbrik-juryen om Pandemic Legacy.

Hos Nordisk Spil vil fremhæve spillets unikke koncept, hvor 2-4 spillere fra 13 år – med hver deres specialist – skal samarbejde for at beskytte menneskeheden mod sygdomme. – Det er super sjovt at bruge sine særlige evner for at løse et fælles mål! Og det faktum, at man skal foretage en masse valg, såsom at destruere kort, åbne konvolutter eller forandre pladen, gør det faktisk lidt nervepirrende og ekstra underholdende. Valgene er nemlig permanente og vil få indflydelse på næste gang man spiller spillet, hvilket gør at man tænker sig ekstra godt om inden man træffer sit valg!

 

 

Settlers fra Catan – Komplet guide!

Settlers fra Catan er et prisvindende brætspil der er blevet oversat til mere end 30 sprog og solgt i mere end 15 millioner eksemplarer. Klare regler, en tilpas mængde strategi og et strejf af held, samt muligheden for at bytte og handle spillere imellem, er blandt de elementer der har gjort spillet til en utroligt populær klassiker.

I grundspillet kan man være 3-4 spillere, men spændende udvidelser giver mulighed for at være 2-6 spillere, og tilfører samtidig nye dimensioner til spillet, der sikrer timevis af god underholdning.

Hvad enten du er ny eller garvet Settlers spiller, giver brætspillet og dets udvidelser masser af mulighed for frisk adspredelse og hyggeligt samvær.

For at gøre det hele lidt nemmere for dig, så har vi samlet en guide over alle Settlers spil der er udgivet på dansk, samt deres udvidelser.

Settlers fra Catan – grundspillet

Settlers-fra-Catan-grundspillet-familiespilSom navnet angivet, går Settlers ud på at bygge den største og mest velfungerende koloni på en nyfundet ø i 1600-tallet. Råstoffer skal indsamles for at kunne bygge veje, huse og byer. Jo mere man bygger, jo flere point får man, og første spiller til at nå 10 point vinder – kort fortalt.

Der er nemlig en række sjove detaljer og muligheder, der gør spillet både sjovt og varieret, så som:

 • Øen er lille, hvilket betyder at der er kamp om dens knappe ressourcer, og om pladsen.
 • Spillepladen, der består af 19 sekskantede brikker og 18 talbrikker, kan arrangeres på en ny måde hver gang. På den måde er ikke to spil ens.
 • Fremskridtskort, som man kan købe for råstoffer, kan give unikke fordele, som kan vende et igangværende spillet på hovedet.
 • Man kan bruge forskellige strategier til at vinde. Fx kan man forsøge at bygge den længste vej og afskære konkurrenterne, eller man kan satse på havne, så man kan bytte råstoffer billigt.
 • Settlers spilles med to terninger, og slår man 7, må man stjæle et kort fra en af de andre spillere, samt flytte ”tyven” (en sort brik), så de andre spillere ikke får udbytte af det råstof-felt han står på. Såfremt de andre spillere har mere end syv kort på hånden, mister de desuden halvdelen af disse.
 • Der er rig mulighed for spillerinteraktion, idet man kan bytte og handle med råstoffer undervejs.

Settlers fra Catan – udvidelse 5-6 spillere

Braetspil-Settlers-fra-Catan-udvidelseHos Nordisk Spil har vi valgt at føre denne udvidelse, fordi den først og fremmest løser grundspillets begrænsning: at flere spillere ikke kunne tage del i underholdningen.

Har du allerede Settlers fra Catan, kan du med udvidelsen invitere flere venner og familiemedlemmer med til Catan. På øen skal I fortsat forsøge at udkonkurrere hinanden på den trange plads, ved at bygge den bedst mulige koloni. Det spændende tvist er, at man nu ikke kun må bytte når man selv har turen, men også efter hver af de andre spilleres tur.

På den måde har man mulighed for at undgå at miste sine kort når der slås 7, idet man kan bytte og handle langt oftere end før.

Vi synes, at denne nye regel tilfører spillet endnu mere af det, der allerede fungerede eminent i grundspillet – nemlig interaktionen mellem spillerne. Det sociale element er efter vores mening Settlers’ helt store styrke, og det der gør det til et rigtig sjovt og lidt anderledes brætspil. For som i andre aspekter af spillet, går der ofte også strategi i handlen og bytteriet: Nogle bytter glædeligt, mens andre, bogstaveligt talt, holder kortene tæt ind til kroppen og stiller høje krav, hvis de skal gå med til at udveksle råstoffer. Alliancer formes og brydes, og der kan sågar snydes i jagten på flere råstoffer. Man kan nemlig aftale, at kortene ikke skal vises, men skubbes over til modspilleren med billedsiden nedad, når man bytter kort. På den måde tilføres et overraskelses- samt tillidselement, der samlet set gør det endnu sjovere at spille Settlers.

Settlers fra Catan – Byer og riddere

Braetspil-Settlers-Fra-Catan-Byer-og-RiddereØen Catan oplever velstand og fremgang, men denne opblomstring tiltrækker også vilde barbarer, som vil plyndre dig og dine medspilleres kolonier. I skal derfor opbygge en hær af riddere, så I kan bekæmpe de grådige vandaler.

Målet med spillet er stadig at optjene sejrspoint ved at bygge den mest velfungerende koloni, men pointene kan nu også optjenes ved at bygge riddere, der skal forsvare øen.

Hos Nordisk Spil synes vi, at udvidelsen tilfører mere af det, der allerede fungerede rigtig godt i grundspillet – nemlig at man hver især spiller for selv at vinde, men samtidig er nødt til at arbejde sammen med de andre for at optjene de eftertragtede sejrspoint. I ’Byer og riddere’ skal man nemlig forsøge at finde en balance i hvordan man vil bruge sine råstoffer: vil man gå benhårdt efter sejrspointene ved, på traditionel vis, at satse på at udvide sin koloni, med risiko for at blive straffet når barbarerne kommer. – Eller vil man opbygge et forsvar af riddere og samtidig bidrage til fællesskabet. Valgene er mange, men råstofferne er få.

Denne udvidelse er med andre ord perfekt til dig, der savnede lidt mere taktik og strategi i grundspillet. Spillet tager nu samtidig lidt længere tid, ca. 2 timer, og det er efter vores mening lige tilpas.

Settlers fra Catan – Handelsmænd og Barbarer

Braetspil-Settlers-Fra-Catan-Handelsmaend-og-barbarereUdvidelsen giver mulighed for at spille Settlers på helt nye måder. ’Handelsmænd og Barbarer’ indeholder nemlig fem eventyr, samt fire varianter, som man kan til- og fravælge efter smag og behag.

Eventyrerne er som følger:

 • ’Catans floder’: Vælg imellem to floder der skal strømme igennem Catan. Langs vandet kan man være heldig at finde guld!
 • ’Fiskerne fra Catan’: Havfelterne forvandles til fiskefelter, der erstatter fremskridtskortene. Man kan således fange fisk, og jo større fangst, jo større udbytte kan man få af denne nye slags fremskridtskort.
 • ’Karavanernes ruter’: Du kan fremme handlen med karavanebrikker langs dine veje.
 • ’Barbarerne angriber’: Som i udvidelsen ’Byer og riddere’, kan du i dette eventyr indsætte riddere til at modstå de invaderende barbarer, så de ikke hærger byer og veje.
 • ’Handelsmænd og barbarer’: Scenariet er, at det lykkedes barbarerne at plyndre Catan, og at øen derfor skal genopbygges. Til formålet har du nye terrænbrikker med slotte, glasværk og marmorbrud til rådighed. Disse byggedele skal dog fragtes forsigtigt frem, for vejene kan stadig blive angrebet af barbarer.

Med de fire varianter kan man som noget helt nyt hygge sig med et spil Settlers, hvis man kun er to personer. Derudover kan man spille med kort i stedet for terninger, og give bonuspoint til spilleren med flest havne. Endeligt har man mulighed for at begrænse røverens indblanding.

Samlet set får du rigtig meget for pengene ved køb af denne fjerde store udvidelse, som vi varmt anbefaler til alle der kan lide et godt og afvekslende strategispil.

Settlers fra Catan – Handelsmænd og Barbarer, 5-6 spillere

Braetspil-Settlers-fra-Catan-Handelsmaend-og-barbarere-udvidelseUdvidelsen giver mulighed for at spille op til 6 spillere, og indeholder brikker i farverne grøn og brun.

Man skal have grundspillet, udvidelsen 5-6 spillere, samt udvidelsen ’Handelsmænd og Barbarer’ for at kunne anvende denne udvidelsespakke.

Settlers fra Catan – Søfarer

Braetspil-catan-sofarerMed denne populære udvidelse foregår spillet ikke længere blot på én ø, men derimod på flere øer og til havs. Spilområdet er således kraftigt udvidet og man skal derfor lave ”søveje” og bruge skibe, for at kunne nå ud i de fjerne egne. Samtidig må man dog vogte sig for pirater der huserer på det åbne hav!

Derudover får du med udvidelsen ni forskellige nye scenarier, af stigende sværhedsgrad, idet der gradvist tilføjes flere detaljer (bl.a. krigsskibe, pirater og sørøverfæstninger). Vi vil især fremhæve muligheden for at spille, hvor banen kun er delvist lagt op på forhånd. Undervejs udforsker man på denne måde nye områder og placerer terrænbrikker en efter en, mens man spiller. ’Søfarer’ er med andre ord en super sjov og anderledes måde at spille Settlers på, idet pakken tilfører spiloplevelsen masser af uforudsigelighed.

 

Settlers fra Catan – Søfarer 5-6 spillere

Op til 6 spillere kan nu dyste mod hinanden i havet omkring Catan med denne udvidelse. Der medfølger brikker og terrænplader, så der bliver plads til de nye spillere.

Settlers fra Catan – Eventyrere og pirater

Braetspil-Settlers-fra-Catan-Eventyrere-og-piraterDen tredje store udvidelse til Settlers fra Catan. Det er altså nødvendigt at have grundspillet for at kunne spille denne ekspansion. Til gengæld får du rigtig meget for pengene, da du med Eventyrere og pirater kan bygge og udforske en endnu større spilleplade. Faktisk er det en helt ny måde at spille Settlers på!

Du får nemlig hele fem scenarier, eller missioner, som kan spilles hver for sig eller kombineres, og som du skal forsøge at gennemføre. Trin for trin introducerer de nye regler og elementer, heriblandt nybyggere, skibe, havnebyer, piratskibe, fiskepladser og krydderi sække. Når du mestrer de første tre missioner, kan du give dig i kast med de to sidste, som er mere krævende, men også virkeligt sjove!

 • ”Land i sigte”: Her skal du, som en anden Columbus, sejle kolonister ud til nye lande. Missionen tager ca. 30 minutter at gennemføre, og den kan du med fordel kaste dig ud i først, da den vil lære dig hvordan man spiller Eventyrere og pirater.
 • ”Pirat-enklaver”: Find og overtag piraternes områder! Tag kampen op mod banditterne der terroriserer kysten ud for Catan – du kan vinde både guld og berømmelse!
 • ”Fisk til Catan”: Endnu et nyt element er fiskene, som findes i havene ud for Catan. Er du den fødte skipper, og imponerer du med dine fiskefærdigheder, vil du blive belønnet af befolkningen på din ø.
 • ”Krydderier til Catan”: En kombination af ovenstående missioner, hvor du skal sende købmænd til krydderimarkeder, og fragte varerne sikkert hjem.
 • ”Eventyrere og Pirater”: En kombination af missionerne ovenfor, hvor du både skal bekæmpe pirater, fange fisk og handle med krydderier.

Du får altså din sag for, men det er samtidig en rigtig sjov udfordring!

Du skal stadig bygge huse og byer for at vinde spillet, men med Eventyrere og pirater kan du også vinde ved at bygge havnebyer og gennemføre missioner. Vinderen er den person, der først får 17 sejrspoint. Udvidelsen giver, med de afvekslende missioner, anledning til timevis af underholdning, og så kan den endda kombineres med både Søfarer og Byer og riddere. Hos Nordisk Spil kan vi derfor varmt anbefale Eventyrere og pirater til både nybegyndere udi-, såvel som fans af Settlers-universet.

Settlers fra Catan – Junior

Vil du lære børnene at spille Settlers på en god og hyggelig måde? Så er ’Junior’ udgaven af brætspilsklassikeren en fremragende løsning. Catan Junior forside

På mange måder minder udgaven om det ”rigtige” Settlers, men er samtidig – på vellykket vis – tilpasset aldersgruppen.

Hver spiller har syv piratskibe og syv piratlagre, som man skal bruge til at opbygge sit lille imperium. Undervejs indsamler man råstoffer, som kan bruges til at købe skibe, lagre og papegøjekort (også kaldet ”prøv lykken” kort).

Den spiller der først har bygget alle syv piratlagre vinder, men man skal passe på Kaptajn Skade undervejs – han bevæger sig nemlig rundt på brættet og forhindrer spillerne i at få råstoffer.

Hos Nordisk Spil synes vi, at ’Settlers fra Catan – Junior’ er en rigtig fin måde at introducere dine børn til Catan ”universet”. Langt færre strategiske elementer gør spillet super nemt at gå til, og med en spilletid på ca. 30 minutter, kan et spil (eller to) nemt nås inden sengetid.

 

Gode brætspil for voksne

Når du skal have en hyggeaften med vennerne, er brætspil en god ide. Hvad enten det er nye eller gamle venner, så kan de rigtige spil skabe en rigtig god stemning. Vi har samlet de mest populære brætspil for voksne, så du hurtigt kan danne dig et overblik.

Top 5 brætspil til voksne

bedste brætspil til voksne
Bedste brætspil til voksne

Her er vores top 5 lige nu, som har lidt for enhver smag. Der er både quizspil, strategispil og kortspil. Der er også spil som kun tager kort tid, og nogle som man kan bruge det meste af aftenen på at spille. Brætspil er på vej tilbage i stuerne, og selv om man er voksen, kan man stadig lade sig rive med af de gode nye spil, som popper frem hele tiden.

Over hele Danmark skyder der også brætspils cafeer op, som tilbyder et stort udvalg af brætspil til deres gæster, og nogle steder må man endda tage sine egne brætspil med!

Men her tilbage til vores top 5 lige nu:

1. Settlers of Catan

Det første brætspil som i høj grad spilles af voksne er Settlers of Catan. Det er et af de mest populære spil de senere år, og hvis du har levet under en sten, og ikke kender Settlers, så går det ud på at handle med råstoffer, og få opbygget en civilisation hurtigere end modstanderne. Det handler om at få verdensherredømmet gennem handel og udvikling.

2. Bezzerwizzer

Er du mere til quizspil, så er Bezzerwizzzer spillet noget for dig. I den seneste udgave er der over 5000 spørgsmål, så du blive ikke lige færdig med at spille det. Bezzerwizzer er faktisk et danskudviklet spil, og der er siden kommet nye versioner. Den version du finder her på Nordiskspil er den nyeste version.

3. Ticket to Ride Europe

Ticket to Ride Europe er et rigtig sjovt spil, som har elementer fra både Settlers og Risk. Det handler om at få bygget togbaner gennem Europa, og dermed får fuldført sine missioner, som netop handler om at få forbundet byer med jernbaner.

Det er et nyere spil som er på hastigt indtog i Danmark, og er du til brætspil med lidt strategi, så bliver du bestemt ikke skuffet her!

4. Castles Of Mad King Ludwig

Castles Of Mad King Ludwig er kåret af Guldbrikken til årets voksenspil 2015, og er både et veldesignet og originalt brætspil, med uendelige spilmuligheder.

Du ansættes som den gale konges bygmestre, og skal bygge det flotteste slot, i konkurrence med de andre bygmestre.

Se Guldbrikkens korte video om spillet her:

5. Dominion

Det sidste spil vi vil nævne i denne omgang er Dominion brætspillet. Det har også elementer fra Settlers (sejrspoint og civilisationsopbygning) og er et rent kortspil. Det går ret hurtigt, så man skal ikke sidde og vente igen og igen på at det bliver ens tur.

Det er enormt vanedannende, og en af mine personlige favoritter blandt brætspil for voksne. Der er i grundspillet masser af muligheder for at variere spillet, da der er mange ekstra kort som kan vælges at medtages eller undlades i Dominion spillet.

Andre brætspil for voksne

Der findes mange andre nye gode brætspil for voksne, og du finder de fleste af slagsen ved at klikke på menuerne til venstre, hvor du finder alle vores produktkategorier.

Årets familiespil 2015: Splendor

Der findes et hav af forskellige familiespil, og det kan være svært at vælge hvilket et man skal satse på at købe, som hele familien kan være med til at spille.

Derfor har vi i Danmark nogle uafhængige instanser til at hjælp os med vurdere, hvilke brætspil der skal have en særlig anderkendelse, og en af disse instanser er Guldbrikken.

De har gennem årene bla. kåret årets familiespil, som bla. Love Letter årets familiespil 2014 og King of Tokyo årets familiespil 2013

Min kone og jeg er lige kommet hjem fra en hyggelig sommerhustur, hvor vi valgte at tage Årets familiespil 2015 med, nemlig det taktiske kortspil Splendor. For os begge to var det voreSplendor_blog_billedes første bekendtskab med spillet, og jeg vil sige vi blev meget positivt overrasket!

Splendor kan nemlig spilles af helt ned til 2 spillere, og jeg glæder mig til at kunne spille det 4 spillere, for det tror jeg bliver endnu bedre!

Reglerne til spillet er meget simpelt stillet op i den medfølgende regelbog, som er på dansk, i den version vi havde købt. Det tog os derfor ikke lang tid at forstå spillet, og komme rigtig i gang med det.

Du kan læse mere om hvordan man spillet fungerer hos Papskubber.dk, som forklarer det mere i detaljer, hvis du trykker her.

Jeg vil ikke forklare så meget om spillet, men blot sige at årets familiespil 2015, Splendor, helt klart får 5 ud af 5 stjerner med på vejen herfra, og man kan kun håbe på at der kommer et hav af udvidelser, for Splendor det har potentiale til at blive endnu mere taktisk og spændende.

 

 

Brætspil til hyggestunder med familien

Der findes mange forskellige slags brætspil og spil til mange forskellige anledninger. Skal spillet bruges i en bestemt sammenhæng er det en god idé at undersøge, hvilke spil der passer til hvilken sammenhæng. Skal det være et spil til en hyggeaften derhjemme, eller ude i spilleklubben ellers hos vennerne? Der findes rigtig mange hyggelige og underholdende spil, som kan spilles af store og små, gamle og unge og på alle niveauer.

Det vigtigste er, at man hygger sig og har det sjovt.

Ticket-to-Ride-USA-brattspilNogle gode spil til en hyggeaften med vennerne, kæreste eller familien kunne eksempelvis være de populære brætspil Ticket to Ride Nordic, Ticket to Ride Europe og Ticket to Ride USA, hvor man besøger henholdsvis Norden, Europa og USA, og hvor man bygger togruter mm. Et andet fedt spil er Splendor. Spillet foregår i renæssancen, hvor du skal samle diamanter og sejrspoint. Desuden er det faktisk et knaldgodt spil for 2 spillere. Du kan læse meget mere om det hos den anerkendte spilblog papskubber. Splendor blev i øvrigt kåret til årets familiespil 2015 af guldbrikken.

Familiespil

Det er altid rart for familien at have noget at samles om og hygge sig med. Særligt i efteråret og i de mørke vintermåneder, hvor man ikke kan komme så meget ud. Det at spille spil sammen engang imellem giver rigtig god kvalitetstid. Det er også en afveksling til altid at se fjernsyn eller spille computerspil, som egentlig ikke er at være rigtig sammen som familie. Spiller man et sjovt og spændende familiespil sammen, får man nogle gode oplevelser, hvor man udfordrer hinanden og giver hinanden modspil, og man rystes også mere sammen.

Skal man finde brætspil specifikt til hygge med familen, så er det en god idé først at checke aldersgrænsen på spillet, så alle i familien kan være med, også de mindste. Og ligeledes at checke max. og min. antal spillere, så det passer nogenlunde med antal af familiemedlemmer.

DDixit-braetspil-aabene tidligere nævnte brætspil Ticket to Ride Nordic, Ticket to Ride Europe og Ticket to Ride USA er super familiespil, og også spillet Splendor . Et lærerigt spil er Korbæk Matador, som udfordrer familiens viden omkring fortiden, og tv serien matador. Jungle Fun er altid et vellidt spil, hvor man kombinerer brætspil og vendespil, så det er for hele famlien. Famliespillet Dixit har også vundet et hav af priser i udlandet, og det er ikke uden grund! Det handler ikke om paratviden, hurtighed eller taktik, men om at vælge et billede der matcher et ord eller begreb. Der findes et hav af udvidelser, som bare kan forlænge spilleglæden, prøv f.eks. Dixit Quest.

Brætspil hvor alle kan være med

Familien består ikke kun af forældre og børn, men der er også mormor og morfar, tante og onkel og andre familiemedlemmer. Har man en familiedag, er sammen i sommerhus eller holder jul sammen, hvor man gerne vil spille spil sammen, kan det være en kunst at finde frem til et spil, hvor alle kan være med. Her er det igen vigtigt, at aldersgrænsen passer til familiemedlemmerne, og naturligvis også antal medspillere. Man skal finde et spil, som passer til næsten alle aldersgrupper, og som er underholdende og forholdsvist nemt at spille. Her er spil som Fiskespillet rigtig sjovt og alle kan kæmpe med om at hale fisk i land. Det klassiske Tidsrejsen er også en sikker vinder. Ud over at være et underholdende quizspil giver det også mulighed for at lære noget om forskellige tidsperioder i vores historie. Er I mange kan Ramasjang Festen anbefales. I kan være op til 8 spillere og I er sammen om at skabe den perfekte fest på øen Ramasjang, som de mindste helt sikkert kender fra TV.

Der er mange muligheder, når det gælder om, at finde et familie- og hyggespil.

Her på nordiskspil.dk kan man finde spil til alle lejligheder, og der er et stort udvalg til rimelige priser.

Nyheder hos Nordiskspil.dk i 2016

Hos Nordiskspil.dk forsøger vi altid at forbedre vores kunders oplevelse, af at bestille brætspil hos os, og derfor har besluttet at indføre nogle ting i 2016, som vi håber i vil kommer til at nyde godt af!

3 forskellige leveringsmetoder med GLS

Vi har besluttet at skifte væk fra Post Danmark, og i stedet bruge GLS – Dette giver os flere muligheder, og deriblandt mulighed for hele 3 forskellige måder at få leveret dine brætspil fra os:
pakke-shopLevering til GLS pakkeshop – 25 DKK
Mange kunder har efterspurgt muligheden for at kunne få leveret deres bestilling, uden at skulle bestille omdeling. Derfor kan man nu bestille hos os, og vælge den pakkeshop som ligger tættest på. På denne måde behøver man ikke være hjemme, men kan blot afhente pakken når man kommer hjem fra arbejde eller skole.

GLS_erhverv_fragtsideLevering direkte til dit arbejde – Pris: 25 DKK.
Hvis GLS alligevel er forbi dit arbejde, og også hvis de ikke er, kan du nu få leveret din bestilling direkte til din arbejdsplads. Du udfylder blot den alternative leveringsadresse når du bestiller, og så leverer vi til dit arbejde. Stadig til samme lave pris, som ved levering til GLS pakkeshop.

gls-logoLevering direkte hjem til dig – Pris: 39 DKK.
Hvis du foretrækker det, kan vi også stadig levere direkte hjem til din adresse! Hvis du så ikke er hjemme, kan pakken afhentes den efterfølgende hverdag, i den nærmeste GLS pakkeshop.

Gratis fragt ved køb over 600,-

Efter mange henvendelser fra vores kunder, har vi besluttet, at hvis man køber større mængder brætspil fra os, vil vi gerne kvittere for dette ved at betale for fragten.
Så uanset hvilken leveringsmetode du vælger, så betaler vi for leveringen, hvis du bestiller for over 600,- ex fragt.

Bestil inden kl. 18:00 og få leveret dagen efter

Efter vi er begyndt med levering via GLS, har vi fået mulighed for at skubbe vores deadline for bestilling til kl. 18:00. Det vil sige at du kan bestille dit brætspil helt frem til kl. 18:00 og få leveret dagen efter.
GLS har en leveringssikkerhed i Danmark på hele 99,2 % og vi glæder os over at vi som den første online brætspils forhandler, kan sætte vores deadline for bestilling så sent.

Prøv spillet først!

Vi gør en stor indsats for at udvælge de bedste brætspil og gøre det så enkelt som muligt for dig at vælge det helt rigtige brætspil. Finder du ikke den information du søger under de enkelte varer er du altid velkommen til at spørge os på mail eller chat så vi kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige brætspil – til dig selv eller til en gave.

Som de første i landet tilbyder vi dig nu som noget helt særligt, at du også kan få lov til at prøve brætspillet inden du beslutter dig for at beholde det. Det betyder helt enkelt, at hvis du får købt et brætspil, der ikke lever op til forventningerne kan du indenfor returretten sende det tilbage, hvis det ikke er noget for dig og så refunderer vi hele brætspillets pris.

Det har aldrig været tryggere at købe brætspil online!

Det var nyhederne for 2016 indtil videre, vi kommer helt sikkert med flere tiltag i løbet af året, som gør det nemmere at handle brætspil online.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, for at få mere information om nyheder, så snart vi har søsat dem.
Hvis i har gode forslag til forbedringer, så skriv endelig til mig på jh@nordiskspil.dk

Med ønsket om et rigtig godt nytår, og de bedste hilsner fra

Jakob Højland, Medejer hos Nordiskspil.dk

Foto: Jesper Rais
Foto: Jesper Rais

 

 

 

 

 

 

Man Cave – mandens frirum i huset

Man Caves er mandens hule, mandens hellige rum. Det rum, hvor manden må alt det han ellers ikke må.

Der er plads til skør indretning, hvor funktionaliteten til næsten hver en tid overgår æstetikken. Det er det sted, hvor der er indendørs hængekøjer, hjemmebiograf og billardborde. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Der er blevet forsket i, hvorfor man cave som et fænomen er opstået og langt de fleste forskere peger på, at det fordi, kvinderne dominerer indretningen i resten af huset, så mændene finder det rum de kalder for deres eget og forsvarer det med næb og kløer. Paula Aymar, som er en af forskerne har kaldt man caves, for den sidste bastion af maskulinitet.

Jeg vil ikke forsøge at psykoanalysere min kones og mit forhold eller den generelle kønsdebat, men jeg ved bare, at jeg elsker idéen om man caves. Grunden er såre simpel. Jeg slapper af og der er sjovt!

Min personlige man cave består indtil videre af en kabeltromle, fordi kabeltromler er rå og funktionelle. Jeg elsker tanken om, at efter at kablet var rullet af tromlen, så vendte jeg den på højkant og vupti, så havde jeg et bord. Derudover er det til enhver tid tilladt at smide fødderne op på kabeltromlen – uanset om man har sko på eller ej. Det er selvfølgelig ikke smart, hvis man har gang i et avanceret spil.

1

Derudover er alt interiør i min man cave fundet på gåture i byen, på stranden eller i skoven. Grunden til dette er, at jeg hader de billige møbler jeg tidligere har købt i mit liv. Der er ingen historie eller anstrengelse bag dem og dermed ingen følelser. Mit bedste fund udover kabeltromlen var et stykke drivtømmer, som stadig har rustne søm og skruer i sig. Jeg måtte slæbe den 5,74 km hjem fra stranden. Den er ret tung og uhåndterlig.

Kolde øl og vand er et must i man caven, og en stilren måde at få det indstalleret er et coca cola køleskab, direkte importeret fra 70ernes gode stil:

coolcube

Billede fra Whiteaway.com.

Den næste tilføjelse til min man cave er måske lidt overraskende et wall paper. Grunden til dette er, at da jeg surfede nettet igennem den anden dag faldt jeg over fototapeter. Jeg har ikke set konceptet før, men da jeg opdagede det indså jeg, at det var min mulighed for at inkorporere min passion for spil med min man cave.

I første omgang skal jeg finde et motiv til min væg, som er 5 kvm stor. Mit dilemma lige nu står i mellem enten et verdenskort fra et brætspil eller en lækkert tegnet Super Mario. Jeg synes, at Rob Loukotkas version af et spil Risk er så lækker, at det godt kunne fortjene en plads i min man cave.

FYx5AhIJmCIk3M-vlnrH4YchCwOV5x3XTg_fBfkwgaU Ru9LffURaxruebQxMXQCs9-KdywzehYHtXex7JQTnFE

Som i kan se tidligere på bloggen har jeg en passion for gamle computerspil, så jeg hælder lidt til Super Mario, fordi han i en periode i mit liv var min bedste ven. Jeg prøver stadig at forestille mig et af de to motiver i fuld størrelse på min væg, men er ikke kommet nærmere en afgørelse.

Min gamle virksomhed producerer fototapeter: Sumopix.

 

Legetøjet bliver dyrere med alderen

Som forældre må man virkeligt stå tidligt op. Ikke bare om morgenen, når børnene spilfriske hopper op på ens mave kl. 6, nej, hele livet må man være på forkant.

Den bærbare, som mor eller far sidder med i sofaen, fanger hurtigt de små nysgerriges interesse. Men hvilken slags legetøj kan klare konkurrencen med fars tablet eller mors mobil?  Der skal startes tidligt for at give de små poder gode vaner og interesser.

Måske er det en god idé, at vælge noget legetøj, som man selv fik mange timer til at gå med som barn?

Det kunne f.eks. være et dukketeater, en værkstedsbænk, et læge- eller værktøjssæt eller et lille minikøkken/-komfur.

dukkehus

Foto fra creakids.dk
Her er der til mange timers rolleleg, hvilket er en afgørende måde for barnet i dets bearbejdning af indtryk og i udviklingen af dets forståelse af, hvordan verden hænger sammen.

Når det endvidere giver mulighed for at imitere mor eller far, og måske endda gentage da Alex lavede lasagne med mor eller Katrine bagte boller med far, så er det rigtig sjovt og spændende.

Og det kan gentages mange gange. En kiste med klæd-ud-tøj, fra bedsteforældrenes gemmer, vil helt sikkert også blive et muntert supplement og understøtte barnets rolleleg, fantasi og drømme.

I hjemmets reol, blandt minderne fra fars barndom, står der måske modelskibe, -fly, -tanks m.v. Måske er det lige tidligt nok at introducere sådanne saml-og-mal-selv byggesæt for hjemmets børn, skønt det er udviklende for finmotorikken.

Men interessen for at konstruere og bygge noget må også stimuleres længe før, børnene er i stand til at mestre byggesættenes mange detaljer. Ellers får den ingen chance i forhold til computerspil m.v.

Det starter når børnene er små med Duplo, Legos lillebror, eller Baufix, som er efterfølgeren til Brio. Med Baufix kan der bygges, hvad som helst, som f.eks. en kran.

kran

Foto fra rigtigedrenge.dk

Der er uendeligt mange muligheder. Små dimser og skruer, huller og hjul, sætter fantasien i gang i hvilket som helst barn med lidt skabelsestrang.

Og også her er der mulighed for at efterligne den virkelige verden, hvor de store maskiner i landbruget eller på byggepladsen ser ud til at kunne fange de fleste drenges opmærksomhed. Hvem ved, måske bliver barnet med tiden bygningskonstruktør, og før det skal PC`en selvfølgelig med ind på banen.

Men legetøjet er jo så dyrt, siger en forælder måske. Det koster dog fortsat langt mindre, end hvad der skal investeres i spillekonsoller, mobiltelefoner, tablets m.m.

Så når far ligger på gulvet og leger med biler og bygger huse med børnene, så husk at ”forskellen på drenge og mænd er blot, at legetøjet bliver dyrere”.

Guide til underholdende spil på nettet

Kan du huske dengang computeren kun blev brugt til skriveprogrammer eller DOS programmering, og man var en af de heldige, hvis man havde computer derhjemme?

Dengang hvor grafik var en by i Rusland, da skærmopløsningen var så dårlig, at du kunne se og tælle hver enkelt pixel på skærmen. Og da der kun fandtes én farve på skærmen: Grøn. Fantastisk.

Dengang var real life kortspil og brætspil også mere spændende, end de spil man kunne få til sin computer. Alt hvad der var at vælge imellem var nemlig stort set kun spil man kunne spille en ad gangen.

Tiderne er ændret

Nu til dags kan man få alle de spil man vil have og flere end man kan nå at prøve i løbet af en livstid!

Og man skal næsten bruge mikroskop for at kunne se de enkelte pixels på sin tablet på grund af den utrolige teknologi vi har der giver den bedst mulige grafik.

Men lad os gå tilbage til starten. For gamle spil er ved at komme tilbage igen ligesom LP’er har haft et comeback og får det nu igen. Det er hipt at være retro. Og hvor kan man finde de mest retro spil på nettet?

SNES

Hvis du klikker ind på http://www.download.dk/spil, kan du finde en masse af de gode gamle spil, som alle sammen er helt gratis at downloade.

Der er også næsten alle de spilgenrer du kan begære: Arkadespil som Apocalypse Motor Racers og Galaxy Invaders, adventurespil som Minecraft og abandonware som Tetris, Super Mario og Leisure Suit Larry.

En tur nedad Memory Lane..

Det er helt klart en tur ned af Memory Lane, så hvis du bliver nostalgisk en dag, bør du lige tage et kig derind.

Et andet sted du kan finde mindst ligeså mange gratis spil er https://spil.downloadcentral.dk/.

Her er alt fra de fedeste bilspil, som Need for Speed til Backgammon og Billard i flere variationer, samt Risk, Tomb Raider og Sims.

Faktisk er der næsten uanede muligheder for at finde et spil på hjemmesiderne. Og der bliver løbende tilføjet flere programmer hver uge.

Eller tag en tur til Vegas..

Hvis du er mere til Casino spil eller lignende så kan du også kigge ind på den norske side http://downloadcentral.no/spill.

Her er der flere forskellige spil i casinogenren, blandt andet Casino Spin Palace hvor du kan spille roulette og Casino Black Jack, hvor du, sjovt nok, kan spille Black Jack.

Du vil føle dig helt henført til Las Vegas når du først kommer i gang med at spille det. Og da det er et spil, kommer du selvfølgelig ikke af med rigtige penge.

blackjack

Et af de spil du blandt andet kan spille i diverse casinospil er Black Jack, som er et af de mest kendte og mest spillede casinospil overhovedet.

I Black Jack gælder det om at ramme 21 eller så tæt på som muligt.

Et Es tæller for enten 1 eller 11, billedkortene tæller for 10 hver og alle de resterende kort tæller for det der står på dem.

Går du over 21 vinder dealeren og får dealeren et tal der er tættere på 21 end dig, har du også tabt.

Oftest er det dealeren der vinder i det virkelige liv, og selvom man kan få et computerprogram til at styre kortene og tilpasse den statistiske sandsynlighed for hvornår hvilke kort kommer, så er de fleste Black Jack spil bygget på en reel sandsynlighed, så spillet bliver så virkeligt som muligt.

 

Brætspil for to personer – inspiration til sommerhuset

Har man lyst til en stille og rolig hyggeaften derhjemme med veninden eller i sommerhuset, med en god kammerat eller med sin ægtefælle, kan man godt være tilbøjelig til, at vælge en dvd film eller en god serie i TV. Det er det vi bruger det meste af vores fritid på, når vi kommer trætte hjem fra arbejde, og derfor er det også tit det nemmeste.

Vi skal ikke yde noget eller anstrenge os, bare læne os tilbage. Det er også fint, og det skal der sandelig også være plads til, uden tvivl.

Men når vi er sammen og vil hygge os med en af vores nærmeste, er det da rart, at vi laver noget som styrker vores forhold og bringer os tættere sammen.

Her er et brætspil en rigtig god måde, at lave noget sammen, som er sjovt og spændende, og som giver os et godt samvær med rum for gode snakke.

Brætspil til to personer (fx. i sommerhuset)

Er man kun to til at spille et spil, findes der også spil, som er perfekte til det. Selvom de fleste spil er sjovere med flere medspillere, så er det bestemt ingen hindring i, at få en dejlig spilleaften i tosomhed.

F.eks. er Bezzerwizzer et rigtig godt quiz spil, som nemt kan spilles af 2 personer. Det er et klassisk dansk brætspil, som er rigtig populært.

Her skal man være fremme i skoene og have styr på sin paratviden, og det er endnu sjovere, når man har sin bedste veninde eller ægtefælle til modstander

Quizmysteriet brætspil
Quizmysteriet brætspil

 

Et andet brætspil til hyggestunden kunne være Quizmysteriet. Det kan også fint spilles af 2 personer. Det er et nyt og anderledes quizspil, hvor der skal der opklares mysterier, og hvor man skal være hurtig og grundig.

Passer fint til en aften med veninden eller kæresten. Er man til mere aktion og et spil der er uhøjtideligt og vældig morsomt, men kræver en indsats for at vinde, kunne det f.eks. være Zombicide.

Det er et meget underholdende spil, hvor der sker rigtig meget, og som veksler mellem sjov, kampe og uhyggelige eventyr. Det kan også sagtens spilles af kun 2, og er perfekt til en aften med kammeraten.

Konkurrence og sjov skal der til

Når man kun er 2 spillere, kan konkurrence niveauet godt stige, og man vil gerne vise, at man sagtens kan vinde over den ene modstander man har. Det er det, der gør spillet sjovt og som det relationen liv og spænding.

Kan man konkurrere og samtidig have det sjovt og give den anden plads, kan det blive en super spilleaften og styrke relationen.

Her på nordiskspil.dk kan man finde spil til alle lejligheder, og der er et stort udvalg til rimelige priser. Læs mere omkring inspiration til sommerhuset på sommerhusudlejer, hvor der er mere inspiration til hvad man kan lave to personer, enten derhjemme en hyggeaften eller i sommerhuset i ferien.