MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
70 60 33 53
Åbner kl 9:00

Ubegrænset returret

Byt dine spil når du har lyst

1-2 dages levering

Ved bestilling før kl 15

Gratis levering

Ved køb over 600,-

Codenames

#ENI-MDG907
Værd at vide
antal spillere2 - 6+ spillere
sprogDansk
alder14+
spilletidCa 10 minutter
159,00 DKK
Spar 36%  ift. Vejl. Pris.På lager

Som agent skal du få kontakt med de andre agenter på dit hold - uden at afslører jer over for modstanderne. Kan du opfange de små fine hints og hentydninger? Så bliver du måske mesterspionen i dette hurtige og underholdende spil. Dette er den danske udgave.Codenames

Codenames er et af de mest hyppede nye selskabsspil og strøg direkte ind som nummer 1 på Boardgamesgeek.com i kategorien selskabsspil. Og ikke uden grund. Spillet er hurtigt, yderst underholdende og kan spilles igen og igen. Nu er spillet kommet på dansk og det får vores varmeste anbefaling.

VINDER AF GULDBRIKKENS Voksenspil 2016

Codenames vandt guldbrikkens Voksenspil i 2016.

Guldbrikken er Danmarks mest prestigefyldte brætspilspris og sammenligner sig med den tyske pris: Spiel des jahres.

Se videoen

Se nedenstående video for en kort introduktion til hvordan du spiller Codenames: 

 

Sådan spiller du Codenames

I Codenames deles spillerne i to hold - et blåt og et rødt hold. Første opgave er, at hvert hold skal udnævne en spionmester, der kan bevare det kølige overblik og pressede situationer. De to spionmestre placeres så de sidder ved siden af hinanden. På bordet ud for de to spionmestre placeres 25 ord-kort med kodenavne. Det kan være alt fra kat til diamant, chokolade, Europa eller noget helt andet. Der er 40 forskellige kort med spillet så ordene vil variere fra spil til spil. Opgaven for spionmestrene er nu at udpege hvilke kodenavne der dækker over egne agenter mens modstandernes agenter undgåes. De to spionmestre har det store overblik via det diagramkort de deler. Diagramkortet viser både venlige og fjendtlige agtenters kodenavne (se nederst på billedet). De gule felter er uskyldige civile. Gættes på en af dem sker der intet. Det sorte felt dækker over en lejemorder. Gætter ens hold på det kodenavn er spillet tabt og modstanderne vinder.

Vælg en ledetråd

På tur må spionmestrene sende helt enkelte ledetråde til deres hold. De må sige ét og og ét tal. Tallet fortæller hvor mange kodenavne ledetråden henviser til. F.eks. vil dyr 2 henvise til at de er to kodenavne som spionmesteren associerer med dyr. Opgaven er nu for holdet at vælge de rigtige. Er de i tvivl behøver de ikke at gætte på begge to. For at gøre spillet så lige som muligt skal det holder der begynder finde ni agenter - og modstanderne kun finde 8. Det er en fin måde at udligne fordelen ved at være det startende hold. Spillet er vundet når du har identificeret alle dine agenter - eller hvis modstanderne identificerer lejemorderen. Forvirret? Sådan er det at være spion. Men bare rolig - reglerne er godt forklaret og med fine illustrationer undervejs. Spillet er designet af tjekken Vlaada Chvatil, der tidligere mest har designet lidt tungere spil, men publikum har taget fantastisk imod Codenames og lige nu går spillet sin sejrsgang over det meste af verden.Spillet egner sig til 2-8 spillere med et par ekstra regler ved 2 og 3 spillere. I princippet kan I sagtens være mere end 8 spillere da de to hold kan være lige så store som I vælger.

Spillet indeholder:

 • 16 agentkort i to farver
 • 1 dobbelagentkort
 • 7 kort med uskyldige forbipasserende
 • 1 snigmorderkort
 • 40 kort med ledetråde
 • 1 kortholder
 • 1 timer
 • 1 sæt danske spilleregler
 • og selvfølgeligt de 200 kort med 400 forskellige kodenavne

Andre spil i samme genre


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Din garanti


    Sortiment
    Navigation