MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
70 60 33 53
Åbner kl 9:00

Ubegrænset returret

Byt dine spil når du har lyst

1-2 dages levering

Ved bestilling før kl 15

Gratis levering

Ved køb over 600,-

Dominion 2nd Edition - Engelsk

#ENI-RIO531
Værd at vide
antal spillere2 - 4 spillere
sprogEngelsk
alder14+
spilletidOp til 30 minutter
369,00 DKK
Spar 18%  ift. Vejl. Pris.

Ikke på lager

Dominion er et strategispil for voksne og store børn. Det er ret unikt i gameplayet, men har dog ligheder til spil som fx. Settlers, hvor man ligeledes skal samle sig flest sejrspoint for at vinde. Dominion er et gammelt spil, som har fået et godt comeback in Danmark de senere år. Spillet er på engelsk - og i 2016-udgaven.Dominion er et strategi spil, hvor der handles med guld, og det er unikt på den måde, at man udelukkende anvender kort i spillet. Der er ingen brikker eller spilleplade. Første gang jeg blev introduceret til Dominion tænkte jeg: Hvor fedt kan det være, hvis det er et rent kortspil, men der tog jeg virkelig fejl!

Vinder er Guldbrikkens Jurypris 2009

Dominion vandt guldbrikkens Jurypris i 2009. Læs mere her.

Guldbrikken er Danmarks mest prestigefyldte brætspilspris og sammenligner sig med den tyske pris: Spiel des jahres.

 

Dominion regler

Spillet består af en række forskellige typer kort. Der er kort med sejrspoint (som bruges til at vinde spillet), guldkort (som bruges til at handle) og actionkort. Alle kort er at finde i fællesbunker på bordet, og når det er ens tur starter man altid med 5 kort på hånden. Alle spillere får en lille bunke sejrskort og guldkort til at starte med, og disse kort forbliver ens kort gennem hele spillet, sammen med de kort man tildrager sig gennem spillet. Dvs. man cirkulerer kortene i sin bunke ved at trække op fra en bunke, og kassere kortene over i en anden bunke. Når der ikke er flere kort at trække fra blander man kortene, så man igen har en ny bunke at trække ind fra. I starten handler Dominion primært om at få købt noget guld, så man kan købe nogle actionkort. Når man har fået købt sig nogle actionkort begynder spillet at tage fart, og der kommer mere og mere strategi ind i spillet. Nu handler det om at få så mange guldpoint som muligt pr tur, så man kan købe sejrspoint.

Man kan som udgangspunkt foretage ét køb pr tur, med mindre man har et (eller flere) actionkort som giver flere køb.

Actionkort spilles ned på bordet når det er ens tur, og når turen er slut lægges alle kortene på bordet over i bunken med kasserede kort. Der er mange forskellige actionkort, og de koster fra 1-5 stykker guld. Når et actionkort spilles kan man gøre det som kortet anviser:

 • Smithy: giver mulighed for at trække yderligere tre kort op på hånden
 • Village: giver mulighed for at trække et ekstra kort samt at lægge yderligere to actionkort
 • Market: giver mulighed for at trække et ekstra kort, lægge et ekstra actionkort, foretage et ekstra køb og giver +1 guld
 • Militia: lægges dette kort skal alle øvrige spillere lægge to kort, så de kun starter med 3 kort når det er deres tur, med mindre de har et Moatkort, og så giver det to guldpoint.
 • Moat: Afværger Militziaen og giver mulighed for at trække yderligere to kort.

+ mange flere.. Der er mange actionkort, så spillet kan varieres utrolig meget afhængigt af hvilke actionkort man vælger at spille med!

Dominion brætspil med mange variationer

En af de unikke features ved Dominion er, at der er forskellige actionkort man kan vælge at tage med i spillet. På den måde kan man ændre spillet meget fra gang til gang, og pludselig må man tænke kreativt og lægge nye strategier for at vinde.

Sådan vinder du spillet

Overordnet handler Dominion om at samle sig sejrspoint. Når alle sejrspoint med værdien 5 er nuppet, så stopper spillet, og det er tid til at tælle sine sejrspoint. Den der har fået flest sejrspoint har vundet spillet. Se også de øvrige strategispil som fx. Settlers og Ticket to ride.


Andre spil i samme genre


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Din garanti


    Sortiment
    Navigation