MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
70 60 33 53
Åbner kl 9:00

Ubegrænset returret

Byt dine spil når du har lyst

1-2 dages levering

Ved bestilling før kl 15

Gratis levering

Ved køb over 600,-

Settlers fra Catan - Grundspillet

#SB-LPFI403
Værd at vide
antal spillere2 - 4 spillere
sprogDansk
alder10+
spilletidOp til 60 minutter
249,00 DKK
Spar 29%  ift. Vejl. Pris.På lager

Settlers - Det taktiske spil om handel og magt

Et utrolig populært spil fra Claus Teuber, som er solgt i millioner af eksemplarer verden over. Spillet går overordnet ud på at handle sig til magt, og man handler med råstoffer, som kan bruges til at bygge byer og veje på spillepladen.Settlers of Catan - handel, byg og bosæt

Først bygges kortet / spillepladen på bordet. Den består af 19 seks-kantede felter, som tilsammen udgør øen i Settlers of Catan. Der er en grundopstilling vist i spillereglerne som kan benyttes, eller man kan vælge at lave sin egen opstilling, som skaber lidt variation og udfordring i Settlers. Nu er de 19 felter lagt ned, og det er tid til at lægge tallene 2-12 ned på spillepladen, og så er Settlers klar til at begynde. Nu får hver spiller 2 huse og 2 vejstykker og… ..Spillet kan begynde!

1) Første spiller placerer et sammenhængende hus og vejstykke på pladen, og det samme gør næste spiller med urets retning indtil alle er med. Når sidste mand har sat et et hus + vej på sættes det andet hus + vej på tilbage mod urets retning.
2) Man får råstof-kort fra de felter sidst placerede hus støder op til, og der skal gennem hele spillet være mindst to spillefelter mellem to huse, så de ikke kan lægge helt op ad hinanden.

Settlers spillets, første runde.

3) Du starter altid din runde med at kaste terningerne. Øjnenes udfald afgør hvilke felter (råstoffer) der giver udbytte. Har du et hus eller en by som støder op til et råstof som udtrækkes, så får du udbytte.
4) Du kan købe veje, huse, byer eller de såkaldte fremskridskort for dine råstoffer, og du kan også vælge at bytte nogle råstofkort med de andre spillere.

Et godt tip!

5) Det er lettere at slå 6 og 8 med to terninger end de øvrige tal, og derfor er der altid konkurrence om at få placeret huse og byer op mod disse tal.

Råstofferne og handel

Der er 5 slags råstoffer i Settlers fra Catan:

 • Malm (fås fra klipper)
 • Uld (fås fra enge)
 • Korn (fås fra agerjord)
 • Træ (fås fra skov)
 • Sten/Ler (jord giver ler-sten)

Efter nogle runder begynder man at handle med råstofferne, da man skal bruge forskellige råstoffer for at bygge, og man er ikke stærk i alle råstoffer selv. Med en blanding af råstoffer kan du begynde at bygge din infrastruktur (veje, byer, huse). Vejene får dig frem til råstofferne, og husene udløser som sagt råstofferne. En by er et opgraderet hus, og giver to kort i stedet for et.

Havnenes betydning i Settlers

Catan har havne, hvor det er muligt at bytte tre ens råstofkort mod at få et valgfrit råstof, det kræver dog at man har et hus/by der grænser op til havnen. Andre steder kan du bytte to specifikke råstofkort for et valgfrit. Det kan fx. være godt at kunne bytte træ, hvis du har adgang til meget skov med dine huse/byer. Slå 7 og stjæl fra de andre Der er ikke noget felt som giver udbytte når du slår 7, derimod må du stjæle et kort fra en af de andre spillere, og du må flytte “tyven” (en sort brik) og den som får tyven kan ikke få udbytte af det felt han står på. Slås der 7 uden at tyven er er aktiveret skal alle spillere med min. 7 råstofkort aflevere halvdelen som straf. Hvordan vinder man Settlers of Catan? Når en af spillerne har opnået 10 sejrspoint har personen vundet. Point tælles således: Hus = 1 point By = 2 point Længste vej = 2 point Største riddermagt = 2 point Den første der har trukket tre ridderkort har riddermagten, og derefter skal der 4 ridderkort til at overtage riddermagten etc.

Let at forstå engelsk gennemspilning af Settlers of Catan


Andre spil i samme genre


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Din garanti


    Sortiment
    Navigation