MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
70 60 33 53
Åbner kl 9:00

Ubegrænset returret

Byt dine spil når du har lyst

1-2 dages levering

Ved bestilling før kl 15

Gratis levering

Ved køb over 600,-

Stratego Original

#ENI-JBO81586
Værd at vide
antal spillere2
sprogDansk
alder8+
spilletidOp til 30 minutter
229,00 DKK
Spar 35%  ift. Vejl. Pris.



På lager

Stratego Original, en klassiker kendt for dens fantastiske evner til at sætte din hjerne på en prøve. Suverænt for både lærte strategere og nybegyndere på grund af dets lette regler, men store dybde. Fremragende til at udvikle sine strategiske evner, specielt for yngre.



Stratego - Klassikeren er tilbage

Stratego Original, en klassiker kendt for dens fantastiske evner til at sætte din hjerne på en prøve. Med din egen strategi, skal du lede en hær til sejr mod en modspiller af samme intentioner. Dine tropper vil kæmpe sig bravt over slagsmarken og lede deres bedste, for at finde fanen. Men i sidste ende er alt op til dig. Din strategi og dine beslutninger skal lede dem over bakketoppene mod de ukendte modstandere. Lad den bedste Strateg vinde!

Hvordan spiller man Stratego?

Opsætning

Man starter et spil ved at stille sine 40 brikker op på ens egen side. Hvordan man bære sig ad med opsætningen, afhænger af ens fortrukkende strategi, men former altid spillets struktur lige fra starten. Derfor er det helt okay at tage sin tid ved opsætningen, og meget vigtigt at overveje ens plan før spillet. Når begge spillere har sat, bestemmer i den startende spiller og går derefter i gang. Startende spiller kan blive valgt ved en lodtrækning, alder, sidste spillers vinder eller hvad i nu ellers kan finde på.

At tage en tur

Hver gang det bliver din tur, skal du rykke med en brik du kontrollere. En brik rykker et felt af gangen, enten vandret eller lodret (aldrig skråt). Når du har rykket, er det så din modstanders tur, hvor efter det bliver din tur igen. Efter et par ture i kampen, vil et slag hurtigt finde sted. Det sker, når en trop stiller sig oven på en fjendtlig trop for at indtage dens felt. Man viser da hinanden sin kæmpende trop, hvor efter den højst rangerede vinder. Der er nogle få undtagelser og regler om kamp som er nyttige at huske. Det kunne være følgende:

 • Bomber slår alt undtagen minøren.
 • Feltmarskalen slår alt undtagen bomben og spionen. Spionen bliver dog slået af alt andet.
 • Hvis brikkerne har den sammen rang, fjernes de begge fra spillet.

Hvornår vinder man?

Du vinder når en af dine tropper har navigeret sig til modstanerens fane og erobret den. Spillet slutter på stedet, ligegyldigt hvor mange brikker der er til overs på banen.

Husk

 • Spejdere kan som den eneste brik, i en lige linje, flytte hvilket som helst antal felter af gangen.
 • Fanen og bomber kan ikke rykke.
 • Hvis man starter en tur og ikke kan flytte en brik, taber man.
 • Det er ikke muligt at rykke sine egne brikker oven på hinanden.

Praktisk

 • Stratego kan spilles af 2 personer ad gangen.
 • Anbefales til 8+ år.
 • Tager ca 45-60 min at spille et spil.

 

Se denne gennemgang af Stratego spillet:

Videon bruger en gammel udgave af spillet, så små dele af reglerne kan have været ændret.

 

Ekstra elementer for en større Stratego udfordring

 • Tid på opsætning og ture: At putte en maksimum tid på ture og opsætning er en rigtig fed effekt, hvis man oplever spil der tager for lang tid. Bare at sætte en simpel timer på, med mobilen eller andet, hjælper med at holde tempoet kørende i et Stratego spil.
 • Fanens placering: I kan blive enige om ved opsætningen, at Fanen f.eks. ikke må stå på den bagerste linje eller i hjørnerne. Denne effekt er rigtig god, hvis i oplever at spillene mangler variation i opsætningen. Kan også bruges på flere forskellige tropper
 • Andre restriktioner: I kan, også altid finde på jeres egne små restriktioner, hvis i finder det passende. Mulighederne er åbne og spillet er perfekt til det.

Stratego, køb eller ikke?

Alt i alt er Stratego Original et fantastisk spil for både lærte strategere og nybegyndere. Med dets forholdsvis simple regler kan et barn, lige startet i skole, sagtens lære det og få en helt masse strategiske læredomme ud af spillet. På samme tid har spillet en fantastisk dybde, som gør det fedt at spille som erfaren spiller også. Absolut fremragende spil på grund af dette og kan helt klart anbefales.  

Et Stratego Original Spil indeholder:

 • 1 Spillebræt
 • 80 brikker
 • Danske spilleregler

 


Andre spil i samme genre


  Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  Din garanti


    Sortiment
    Navigation