MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
70 60 33 53
Åbner kl 9:00

Ubegrænset returret

Byt dine spil når du har lyst

1-2 dages levering

Ved bestilling før kl 15

Gratis levering

Ved køb over 600,-

Kvaksalver / Quacks of Quedlinburg - Anmeldelse

10. august 2021 af Thomas Juul Nielsen

Vi har fået en ven af Nordiskspil.dk (Kristian) til at lege med brætspillet Kvaksalver og komme med en anmeldelse af dette familiespil.

Hvis du vil mere om hvem Kristian er, kan du finde det HER

Kvaksalver

Kvaksalver er spillet, hvor du skal fabrikere den bedste og billigste vidunderbryg, som du herefter kan sælge på det lokale marked. Som spillere har I hver jeres gryde (spilleplade), hvor I skal tilføje ingredienser. Ingredienserne kommer fra jeres egne poser, som I trækker tilfældige ingredienser op af. Men vær opmærksom!

Får du tilsat for meget af en bestemt ingrediens, sprænger din gryde i luften, og du vil dermed ikke få det fulde udbytte i denne runde. Spillet strækker sig over ni runder, hvilket giver spillerne mulighed for at forsøge sig med forskellige bryg inden spillets afslutning.

Da spillerne som en del af spillet skal benytte sine indtægter til at købe selvvalgte ingredienser og tilføje dem til sin ingredienspose, ændres udfaldsmulighederne hele tiden for den enkelte spiller. Det er sjovt at se, hvordan ens spil ændre sig alt efter, hvad man vælger at købe. Så spørgsmålet er nu, om du har valgt at købe de rigtige ingredienser, og om du har tilstrækkelig held på din side til at vinde spillet?

Jeg synes, Kvaksalver er et super fint spil, som er nemt at lære. Spillet har to faser. ‘Bryggefasen,’ hvor der trækkes brikker/ingredienser op af posen og ‘Scoringsfasen’, hvor spillerne får tildelt point.

Alle spillere er aktive på samme tid i ‘Bryggefasen’. ‘Scoringsfasen’ foregår i fællesskab og er rimeligt hurtigt overstået. Det betyder også, at der ikke er meget tid, hvor man venter på hinanden i dette spil. Det bevirker også, at hver spiller føler, at de er i gang det meste af tiden – Det er selvfølgelig godt. På grund af de to faser er det også nemt at lære nye spillere at spille spillet - Ganske simpelt ved blot at prøve. Herefter kan de nye spillere selv opleve, hvordan de forskellige ingredienser påvirker netop deres bryg.

Hjemme hos os spiller vi ofte Kvaksalver, hvis vi bare gerne vil spillet noget sjovt, som vi kender i forvejen. Det sker også tit, at vi tager Kvaksalver frem, hvis vi har gæster, som gerne vil lære et nyt spil at kende, da det er så nemt at introducere.

I mit hoved er Kvaksalver et ”must-buy”, hvis du er til et hyggeligt spil, der kan samle familien. Derudover kan jeg også godt lide, at spilletiden ikke er længere end, at der næsten altid er tid til et spil Kvaksalver, da det kan spilles på omkring 45 minutter. Sidst, men ikke mindst, synes jeg også, at det er sjovt med et spil, som ikke er styret af kort eller terninger, og hvor der også er en vis grad af tilfældighed.

Find den danske version her

Find den engelske version her

Kvaksalver Komponenter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Din garanti


  Sortiment
  Navigation