MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
70 60 33 53
Åbner kl 9:00

Ubegrænset returret

Byt dine spil når du har lyst

1-2 dages levering

Ved bestilling før kl 15

Gratis levering

Ved køb over 600,-

Anmeldelse - Downforce: Genialt spil til hele familien

27. oktober 2021 af Thomas Juul Nielsen

Downforce

Når man er brætspilsfamilie med børn fra alderen otte til 17 og man som voksen selv er begejstret for brætspil, så er det svært at finde spil, som alle gider. Spil som Downforce er en sjældenhed, det er nemlig sjovt for alle uanset hvilken alder og niveau, man spiller på.

Downforce Ready to GO

GRAFISK DESIGN

Alt fra de små plastikbiler til spilpladen og kortene er udført i fin kvalitet. Spillets design passer rigtig godt til spiltypen. Der er ikke for mange detaljer, og designet er i vid udstrækning med til at forklare reglerne. Det er uhørt godt spildesign, at man næsten ikke behøver at læse regler, før man kan gå i gang med at spille. Selvom spillet er på engelsk, så er der meget lidt tekst, og de yngste spiller skal have meget få forklaringer før de kan spille uden at skulle have hjælp.

Downforce Play

SPILLETS DESIGN

Ofte bliver man som brætspilsnørd blæst bagud af komplicerede spil med mange nits and bits, men man kan også få sig en gedigen oplevelse, når et spil bare er så elegant designet, at reglerne næsten forklarer sig selv ved hjælp af bræt og kort. Det tager ikke mere end fem minutter at sætte op, og for nybegyndere tager det maksimalt ti minutter at lære reglerne. Trænede brætspillere ville kunne læse reglerne om spillets setup og derefter spille sig frem til reglerne.

Spillets grundspil har to baner og begrænsede antal spiller-powers, mens de rigtig fine udvidelser giver mere avancerede baner og endnu flere powers. Det er klart sjovest at spille på de udvidede baner, mens de ekstra power udelukkende er lir og slet ikke nødvendige. Grundspillet er nok til mange spil og for de helt yngste kan spillepladen og plastikbilerne være nok fornøjelse til almindelig leg.

Downforce Content

KOMPLEKSITET OG LÆRINGSKURVE

Det tager virkelig ikke mere end 15 minutter at komme i gang, selvom man har spillere helt ned til syv eller otte år. Læringskurven er virkelig til at have med at gøre, for du bliver ikke udfordret på ret meget. Det er vel også spillets største bagdel, netop at trænede brætspillere ikke bliver udfordret nok i strategidelen, der mere eller mindre er reduceret til småvalg hist og her. Valgene bliver vigtigere, hvis man spiller på udvidelsernes baner eller indfører forskellige husregler.

Det er dog ikke så vigtigt, at kompleksiteten er lav, for spillet fungerer som familiespil og der udspiller sig rigtig mange sjove episoder. Det er et spil, hvor de små spillere godt kan blive udfordret på den negative spillerinteraktion, der ligger indbygget i spillet, men det kan de fleste små spillere godt lære at leve med.  

Alt i alt er Downforce et helt genialt spil for de familier, der har børn helt ned til syv-årsalderen, der gerne vil være med til et brætspil de voksne også synes er sjovt.  





Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Din garanti


  Sortiment
  Navigation