MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
70 60 33 53
Åbner kl 9:00

Ubegrænset returret

Byt dine spil når du har lyst

1-2 dages levering

Ved bestilling før kl 15

Gratis levering

Ved køb over 600,-

Wingspan - En anmeldelse af Nordisk Spil

27. maj 2021 af Thomas Juul Nielsen

Vil du vide, hvorfor Wingspan er blevet et af de mest hypede brætspil i år? 
Den korte historie er, at det er et fremragende spil. Helt enkelt. 

Her er vores anmeldelse af spillet, som har taget brætspilsverdenen med storm. Et brætspil der er til både nørden og nybegynderen. Og et spil der også har fundet vej til de kommercielle hylder. 

GRAFISK DESIGN
Forsiden er et studie i sig selv. Flot og enkel og helt uden de mange grafiske elementer, som ofte klistres på en forside for at tiltrække brætspillere. Her har du bare et visuelt lækkert design, der fungerer.

Inde i æsken er et hav af dingenoter og kort. Alt sammen nydeligt designet med et bræt, der er overskueligt. Foderbrættet til terningerne er genial flavor, og i det hele taget er designet så fyldt med stemning, at man trækkes ind i fugleverdenen ved det blotte syn af spillet. Det er absolut klasse.

SPILLETS DESIGN
Men det der virkelig trækker i den rigtige retning er spillets design. Så elegant og flydende. Reglerne er hurtige at få styr på, men strategierne bag spillet og de synergier, der kan bygges, er så mange, at man ikke gennemskuer spillets opbygning med det samme.

Det kræver mange spil at mestre, og selv nørdede brætspillere kan finde mange timers underholdning. 

Element of luck er lavt, selvom der både er terningeslag og card-draw. Det er sjældent, det er terningerne, der taber dig spillet. Det er i stedet de valg, du træffer løbende. Omvendt kan en forkert strategi i starten have så store konsekvenser for spillet senere i forløbet, at du rent faktisk kan tabe allerede i første runde. Her må man så håbe, at de andre spillere ikke spiller optimalt. 

Sjældent har man oplevet et brætspil med så meget stemning. Fuglekort, æg, reder, foder, levesteder med mere - alt hænger sammen. Kortene er lækkert illustreret, terningerne er geniale og brættet er smukt. Det er simpelthen så gennemført, at alt går op i en højere enhed.

KOMPLEKSITET OG LÆRINGSKURVE
Det er ikke verdens mest komplekse spil. Så er man til virkelig regeltunge og komplekse brætspil, så er Wingspan ikke det rette spil. Du får her et spil, som tager ca. 15-20 minutter at forstå og erfarne spillere helt ned til 9-10 år kan godt være med. 

Læringskurven er slet ikke stejl og begyndere kan sagtens være med på et spil, som overstås på ca. 1½ time. I vores spilgruppe er Wingspan blevet et godt første spil inden man tager et af de mere komplekse. Det er derfor, at Wingspan er blevet et fænomen, det kan nemlig det, som rigtig mange spil ikke kan. Lave en crossover mellem de nørdede spil og familiespillene. Her får man et spil, som kan samle familien og skabe en helt superb spiloplevelse for brætspillere på alle niveauer.

Dette spil er APPROVED BY THOMAS!

KØB SPILLET PÅ DANSK HER
KØB SPILLET PÅ ENGELSK HER

Mvh

Thomas




Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Din garanti


  Sortiment
  Navigation