MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
70 60 33 53
Åbner kl 9:00

Ubegrænset returret

Byt dine spil når du har lyst

1-2 dages levering

Ved bestilling før kl 15

Gratis levering

Ved køb over 600,-

Teambuilding med brætspil

1. maj 2020 af Nordisk Spil

Læs om hvordan du kan bruge spil og leg i din virksomhed.

Spil er ikke kun for familier og venner, der skal finde på en sjov aktivitet at lave sammen. På samme måde er leg ikke kun for børn, der udvikler sig gennem legen. Mange andre kan bidrage fra leg, spil og sjove udfordringer. Eksempelvis ansatte i en virksomhed.

I mange virksomheder bruges der mange ressourcer på at samarbejdet medarbejderne imellem fungerer bedst muligt. Det kan gøres på mange måder. En af de mest populære måder at forbedre samarbejdet mellem dit personale er at arrangere en form for teambuilding, hvor spil og leg er i centrum.

Leg og spil som del af teambuilding


I en virksomhed er det vigtigt at du forsøger at være en aktiv del af fællesskabet. Det kan man være på mange forskellige måde. Typisk handler det om at hver eneste medarbejder skal føle et fælles ansvar for virksomhedens resultater samt at der er et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Igennem spil og leg kan man opnå denne fællesskabsfølelse. De fleste traditionelle spil handler om, hvordan man vinder over sine medspillere. Det er dermed ”hver mand for sig selv” og ”survival of the fittest”. Men i flere nyere spil handler det faktisk om teamwork ved at man skal arbejde sammen for at vinde spillet. Sådan nogle spil kan din virksomhed drage nytte af ved at vælge de spil, hvor man skal spille sammen på hold. Men man kan også vælge spil, hvor alle spillere spiller imod spillet selv. Denne type teamwork er med til at fremme samarbejdet på en virksomhed.

Ryste sammen lege for voksne


I en virksomhed arbejder man bedre sammen, hvis man kender hinanden. Hvis du står med en medarbejderstab, som skal lære hinanden at kende kan du lege nogle ryste sammen lege for voksne. Det gør at man kommer tættere på hinanden og nemmere kan snakke sammen, såvel i frokostpausen som i arbejdstiden.

Der findes mange spil, som kan bruges til teambuilding. Eksempelvis kan man bruge spil, som gør at man lærer de andre bedre at kende. Sørg blot for at spillet passer til de medarbejdere, der skal rystes sammen og den stemning du ønsker. Det kan være spændende at lære hinanden at kende, men der kan også være grænser for, hvor personligt det bør blive.

Derfor vil et spil som eksempelvis Ego eller være ideelt. På den måde lærer man sine kolleger at kende uden at det behøver at blive for alvorligt. Det er vigtigt at det spil du vælger passer til de ansatte, som skal spille det. Et spil der fokuserer mere på teamwork og dermed kan hjælpe teambuilding på vej, er Partners, som handler om at arbejde sammen 2 og 2 for at vinde spillet. Et spil som Pandemic er et af de nyere spil, hvor alle spiller sammen og skal fokusere på teamwork for sammen at vinde over spillet. Begge spil er gode som spil til teambuilding.

Andre ryste-sammen lege for voksne eller sjove selskabslege kan man finde på internettet.

Fordele for dit firma ved sjove teambuilding øvelser


Teamwork fungerer bedst hvis man bruger alle personers styrker på den bedste måde. Derfor er det en helt naturlig del af en teambuilding øvelse at de ansatte tager en rolle. Nogle uddelegerer opgaver mens andre er bedre til at tage imod opgaver og udføre opgaver. Sådan foregår det også nogle gange, når ansatte skal spille et spil sammen. Om ikke andet, så bare det at forstå reglerne og få strategien på plads kræver at de ansatte tager forskellige roller.

Som underholdning til firmajulefrokost kan teambuilding øvelser eller leg og spil også være en god idé at lave. På den måde har de ansatte en masse sjove minder at snakke om efterfølgende. Typisk er man også mere løsnet op til en julefrokost end til daglig og på den måde kan virksomheden drage nytte af at de ansatte er mere afslappede sammen.

Brug af teambuilding øvelser i din virksomhed


Lige fra underholdning til firmaets julefrokost til planlagte øvelser som del af din normale arbejdsuge kan medarbejdere i en virksomhed drage nytte af teambuilding øvelser.

Hvis du mangler idéer til teambuilding øvelser ud over hvad der findes af sjove spil og lege, så kan du inspiration på nettet. Her finder du konkrete eksempler på teambuilding øvelser, vejledninger samt tips til, hvem der kan hjælpe dig med teambuilding i din virksomhed, hvis du har behov for hjælp til dette.

Du kan også bruge førnævnte spil som del af din virksomheds teambuilding og se hvordan dine medarbejdere lærer at arbejde bedre sammen.

Hvis I ønsker at arbejde med at få teamet til at tale mere sammen - og måske lære hinanden mere personligt at kende - så tjek Snak spillet ud. Det er oplagt til at få samtalen igang - og det virker.

Hvis du er bidt af gode brætspil - og gerne vil have flere oplevelser med brætspil på dit arbejde eller hjemme, så tjek vores nyeste tiltag: Spilkassen.dk

Her det muligt at få de nyeste spil leveret hver måned - så du altid har noget nyt til en god spilaften, weekendaktivitet eller fredagsbar i virksomheden.





Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Din garanti


  Sortiment
  Navigation